Noutati Carp Fishin Moldova

"Povestea Monstrului de la Ștefan Vodă:

Salutare, pasionați ai pescuitului!

Sunt încântat, băieți, să vă salut din nou pe platoul virtual, acolo unde aventura și pasiunea pentru pescuit prind viață. Astăzi, vă împărtășesc o experiență de pescuit care a depășit orice așteptare, o întâlnire memorabilă cu o adevărată legendă piscicolă. Da, sunteți la un pas să descoperiți misterele unei zile extraordinare, în data de 27 august 2022, la Balta din Ștefan Vodă.

Conform tradiției, în zilele libere, mă îndrept direct către baltă. În perioada festivă, am făcut semn unui coleg pasionat, stabilind să dedicăm următoarele 72 de ore unei aventuri piscicole de neuitat la Balta din comuna Ermoclia.

După sosire, am instalat tabăra și ne-am ocupat de lansete. Era deja 21:30, iar balta părea să se bucure de liniștea serii.

Extenuat de pregătiri, am simțit nevoia unui repaus scurt. Cu mențiunea că, în urma unei sondări cu markerul, am identificat la 82 și 86 de metri locul unde cineva săpase canalul vechi al iazului. Cu toate acestea, zona cuprinsă între 70 și 100 de metri părea extrem de promițătoare.

Decizia de a concentra eforturile în această regiune a fost una inspirată, hrănind copios zona cu un amestec de 20 kg de alune tigrate, pop up, cânepă și cereale mărunte. Deși obișnuiam să utilizez două paturi de nada, de această dată am optat pentru o abordare mai minimalistă, cu un singur pat.

Cu lansetele plasate strategic, prima la 60 de metri într-o zonă cu nămol, celelalte două la 80 și, respectiv, 90 de metri, în apropierea unei gropi, ne-am orientat atenția către lansetele 2 și 3, situate în patul de nada. După eforturile susținute și satisfacția oferită de cantitatea impresionantă de hrănă, am optat pentru un scurt somn de refacere.

În timp ce mi-am cuprins perna cu brațele, am perceput un zgomot distinct în apropiere, sunetul inconfundabil al unui dril a spart liniștea serii. Datorită volumului redus la avertizoare, adrenalina a început să curgă rapid prin vene. Somnul a fost abandonat, iar confruntarea a început. După o luptă intensă de 15 minute, am reușit să aduc pe saltea un crap comun de 6,35 kg. Mândria și satisfacția au dominat acea noapte, iar următoarele capturi remarcabile, inclusiv un caras superb de 300 de grame, au confirmat succesul aventurii noastre piscicole.

Noaptea a fost presărată cu emoții și realizări, iar până la 04:30, numărul capturilor de crap între 3,5 kg și 9 kg, și cele aproximativ 20 de carași, toate realizate prin intermediul lansetelor 2 și 3, amplificate de firul încărcat cu pop-up de mire și porumb de 8 mm, au constituit baza pentru o continuare plină de fotografii și bucurii autentice.

Epuizat, dar încântat de succesul sesiunii de pescuit, am decis să-mi acord un repaus binemeritat, lăsând lansetele 2 și 3 pe mal. Cu toate acestea, în momentul în care închideam ochii, avertizorul a răsunat din nou. Într-un moment de îndoială, am ales să mă apropii și să trag lanseta la mal.

Cu lumina blândă a lanternei, am observat că lanseta vine încet și nu virează nici în stânga, nici în dreapta. Crezând inițial că am prins o creangă sau un rac, am trăit o surpriză uluitoare atunci când, tragând cu forța lanseta la mal, am dat peste Monstru, un exemplar care a stârnit un val de adrenalina în mine. Cu emoțiile la cote maxime și mâinile tremurânde, am reușit să îl aduc în minciog, chiar dacă dimensiunile lui depășeau gura minciogului.

Dificil de exprimat în cuvinte, intensitatea emoțiilor trăite în acele momente a fost unică. Chiar și după 5 ore, când am realizat fotografiile, bucuria autentică a rămas vizibilă pe chipul meu. Am împărtășit această experiență cu colegul, care cu greu a acceptat că am reușit să scot Monstrul singur.

Doresc cu sinceritate ca această relatare să vă inspire și să vă ofere momente de bucurie autentice în propriile experiențe piscicole. Fir întins și nopți pline de trăiri intense, așa cum le-am experimentat eu în ziua de 27 august 2022.

Să culegem capturi impresionante și să păstrăm amintiri de neuitat la fiecare sesiune de pescuit!

Made on
Tilda