Articole

TIMPUL DE PESCUIT LA CRAP

Tactica
Întrebare pentru Terry Hearn: Ați observat că numărul mușcăturilor pe timp de noapte în apele sportive a scăzut în ultimii ani? Și în general, ce părere aveți despre perioadele de timp în care crapul este cel mai activ?

Interesant subiect. Raspund la prima intrebare. Consider că nu doar presiunea pescarilor poate afecta reducerea numărului de mușcături în apele sportive, există și alte motive. Dacă luăm drept exemplu apele comerciale, unde pescuitul este permis doar ziua, atunci este clar că în timp, crapii vor prefera să se hrănească mai activ noaptea.
În majoritatea apelor în care pescuitul este permis nonstop, mulți pescari de crap au tendința de a pescui noaptea (ajuns seara și merg acasă dimineața). Există o reacție. Cu toate acestea, cred că natura și perioada anului - anotimpurile - au o influență mai semnificativă.

Dacă vă rezumați toată experiența de-a lungul deceniilor pe diferite corpuri de apă, atunci, cu siguranță, ora dimineții este cea mai fructuoasă și înaintea nopții. Deseori îmi arunc lansetele seara, dar încep să mă mușcă de îndată ce apar primele raze de soare, când răsare. Cred că această amenajare este o normă, cel puțin primăvara și vara, indiferent de tipul de rezervor, fie că este vorba de sport sub presiune sau sălbatic.

Toamna, la rândul său, când orele de lumină sunt reduse, se produc tot mai multe mușcături noaptea. Odată cu debutul unei răceli serioase, mai aproape de iarnă, peștii preiau de obicei conducerea seara târziu și activitatea peștilor devreme dimineața. Poate că acest lucru se datorează faptului că în aceste perioade apa se încălzește ușor.


Vara, dimpotrivă, se răcește dimineața devreme, plus, în procesul de fotosinteză, apa începe să se umple cu oxigen. Crapului îi place acest mediu, așa că reacționează hrănindu-se activ. De asemenea, am observat că seara și în prima jumătate a nopții crapii devin activi dacă vântul a suflat toată ziua, care a amestecat „straturile” de apă.

Fără îndoială, activitatea peștelui este direct legată de numărul de mușcături. Perioadele de mușcătură coincid de obicei cu perioadele în care peștele se simte cel mai confortabil. În mijlocul verii, în zilele toride cu presiune ridicată, crapul se va simți cel mai probabil optim dimineața devreme.
Cu toate acestea, dacă vântul este prezent, atunci mușcăturile pot apărea în orice moment al zilei sau al nopții. Dacă începem să pescuim nu de jos, ci pe un zig-rig mai aproape de suprafața apei, atunci situația se va schimba. Seara poate fi cea mai productivă pentru noi. După cum puteți vedea, există multe variabile, inclusiv natura apei, condițiile meteorologice și tactica de pescuit a pescarului.
Desigur, există rezervoare în care crapii se simt în siguranță noaptea. Am dat deseori peste astfel de ape în care mușcăturile au apărut în principal doar la începutul nopții. De asemenea, toți, de regulă, conțineau apă curată, așa că crapii s-au bazat foarte mult pe vedere, și nu doar pe simțul mirosului, atunci când căutau o sursă de hrană.
Pot da cateva exemple cand am vazut un crap intr-un punct din apropierea tarmului, i-am pus momeala sub nas, dar l-a ridicat abia dupa apusul soarelui.

Rubrica: Encyclopedia of Carp Fishing de Terry Hearn - Legenda vie a pescuitului la crap, creator de boilies Source, platforme Chod și pur și simplu unul dintre cei mai buni pescari de crap din lume.
Made on
Tilda