Articole

CUM SA CUCERESTI NAMOLUL

Tactica
Nu voi spune că ar trebui să pescuiți numai în nămol pe tot parcursul anului, dar de multe ori nămolul este de fapt doar un loc grozav pentru a vă plasa platformele. Motivul principal pentru aceasta, în opinia mea, este rezervele mari de hrană naturală, care se află în nămol. Crapului le place să sape în el, căutând viermi de sânge și alte larve. Și indiferent cât de dens sau de adânc este stratul de nămol, crapii se înfundă în el pentru a găsi ceea ce au nevoie.

Găsirea unui astfel de loc natural de hrănire este mult mai bună decât a momeli o mulțime de boilies, creând o masă de momeală artificială. Peștii sunt deja obișnuiți cu nămol, știu că acolo există întotdeauna hrană și nu îl consideră un loc potențial periculos.

În timp ce nămolul este un loc grozav pentru a pescui crap, el încă prezintă unele provocări atunci când vine vorba de prezentarea momelii. Mulți oameni evită cu atenție astfel de site-uri pentru că nu înțeleg cum să le pescuiască corect. Principala teamă este că duza se va scufunda în noroi și nu va urma nicio mușcătură. Dar, scuzați-mă, un crap, care poate săpa mai multe larve de vierme din 30-40 cm de noroi, nu poate face același lucru cu un boilie strălucitor, vizibil și cu miros puternic?

În același timp, nu cer să aruncăm o lesă în sânul nămolului și să sper că peștele va sapa acolo unde trebuie. Doar că nu acord atât de multă importanță faptului că lesa mea se poate scufunda în stratul de jos și atât. Desigur, îmi place să ridic momeala deasupra fundului, astfel încât peștii să o găsească și mai ușor și să nu fie nevoiți să sape în căutarea boiliesului meu. Prin urmare, folosesc mereu un pop-up luminos, cu o aromă puternică și de durată!


În primul rând, îmi ușuresc echipamentul cât mai mult posibil. Refuz plumbul moale, pentru că va trage lesa până jos și destul de puternic. Utilizați cea mai mică sarcină de rupere disponibilă. De asemenea, folosesc întotdeauna montajul cu elicopter. Acest lucru îmi permite să îndepărtez lesa de plumb, împiedicând-o să se scufunde în noroi cu plumb. Cu cât noroiul este mai adânc în punctul de pescuit, cu atât mai departe mișc șiragul de oprire.

Dar cel mai important lucru este utilizarea unei duze plutitoare. Se scufundă în fund mult mai încet, mai natural. Deoarece pop-up-ul este situat deasupra fundului, este aproape întotdeauna deschis pentru ochii peștilor și iese foarte bine în evidență. Crapii sunt foarte curioși și, prin urmare, încearcă mereu cu interes ceea ce le atrage primul atenția. Prin urmare, vizibilitatea duzei este foarte importantă!

În plus, folosesc spumă PVA. Va ține lesa în partea de sus pentru un timp, iar după dizolvare va permite echipamentului să se scufunde fără probleme în partea de jos. Dacă pescuiți aproape de țărm și adâncimea nu este foarte mare, puteți determina imediat locația exactă a echipamentului dvs. prin spuma pop-up. De asemenea, spuma poate servi ca ghid pentru hrănirea cu praștie sau cobra. Dar asta este doar pentru distanțe scurte.


De regulă, ferestrele pop-up albe funcționează excelent pe nămol. Fundul este foarte închis și culoarea albă iese cel mai bine în evidență. Același lucru este valabil și pentru pescuitul de noapte. Încerc să folosesc ferestrele pop-up albe cât mai des posibil. Și mi-am prins majoritatea peștilor din nămol pentru această culoare. De asemenea, v-aș sfătui insistent să vă scufundați momelile cât mai mult posibil, deoarece nămolul are un miros foarte caracteristic care absoarbe tot ce este în jur.

Verific dacă instalația mea este în nămol în felul următor. Dacă returnez și duza mea miroase a noroi, după ce și-a pierdut mirosul inițial, pur și simplu mut șiragul mai sus. Dacă duza nu este „otrăvită” cu nămol, atunci totul este în regulă și echipamentul meu este configurat corect.


Ca momeala folosesc doar boilies tocate. Nu se scufundă la fel de repede și nu se vor ciocni în nămol cu ​​atâta forță, plonjând adânc sub el. Boiliesul tăiat se scufundă mai încet și se așează mai lin. Aceasta este o modalitate foarte bună și eficientă de a împărți chiar și pe fundul cel mai moale!

Sunt sigur că crapii care trăiesc în apele noroioase au un farmec mult mai puternic decât crapii din zonele cu pietriș. Pentru că trebuie să-și găsească hrana într-un mediu foarte mirositor. Adăugând în amestec substanțe precum, de exemplu, ulei de cânepă, îți vei întări momeala de multe ori. Crapul va simți semnalele alimentare chiar prin coloana de apă și chiar și la mare distanță.

Un alt mic sfat pentru a găsi un punct de pescuit. Dacă rezervorul este noroios, atunci pescuiesc pe părțile mai dure ale fundului. Dacă fundul este în mare parte tare, atunci voi încerca să găsesc zone mai moi ale fundului!

Autor: SCOTT LLOYD

Made on
Tilda