Articole

NUCI DE TIGR. PREGĂTIREA/APLICAREA

Momeala
NUCI DE TIGR. PREGĂTIREA/APLICAREA
Cum au pătruns nucile tigru în pescuitul crapului, ce este atât de remarcabil la ele, cum să le gătești și, desigur, să le folosești pe mal? Vom afla asta și multe altele chiar acum.

Nucile tigru sunt un tip separat format de momeală pentru crap. Pescarii au atitudini complet diferite față de ei, dar un lucru este clar - prind! Nucile tigru sunt adesea folosite în apele în care există o mulțime de specii de pești nedorite, deoarece atrag în principal crapii, ceea ce înseamnă că ajută la scăparea de orice altceva.

În același timp, nucile tigre sunt mult mai mult decât un simplu instrument de selecție a peștilor. Ele pot fi puse pe păr cu deplină încredere ca momeală atunci când aveți îndoieli cu privire la făina de pește nesfârșită, hrana pentru păsări și alte alimente pentru crap.
Apare o întrebare logică - ce atrage crapii în ei?

Bănuiesc că răspunsul se află în interiorul nucilor. Fără a intra în termeni științifici, în cuvinte simple - conțin mult zahăr, uleiuri, amidon și fibre. Desigur, acest set vine cu proteine, vitamine și minerale.

Am citit că principalul obiect de adorație în nuca tigrulă este zahărul vegetal și amidonul, care dau nucilor un gust atât de dulce. De asemenea, uleiurile din lapte, din care se prepară cocktailuri, nu lasă deoparte simțul mirosului de crap.

Din punct de vedere nutrițional, nucile tigre seamănă cu momeala recunoscută popular - pâinea. Dar pâinea curată nu poate fi pusă pe păr. Consistența dură a nucii de tigru nu suferă de această boală, prin urmare prinde perfect crapul, chiar fiind în apă câteva ore. Adesea crapii, hrănindu-se cu nuci tigre, încearcă să-i sugă cât mai adânc posibil pentru a-i zdrobi cu dinții de înghițire. Acesta este un bonus suplimentar care are ca rezultat serif-uri strânse.


„Tiger Nut” și-a primit numele printre oameni pentru aspectul său. De fapt, numele său literar este migdalele de pământ sau chufa.


Nuca de tigru începe să germineze în rădăcina plantei, după care aceasta, destul de moale și coaptă, se târăște afară din pământ. În ciuda numelui, nu este deloc o nucă, dar textura și aspectul ei după uscare seamănă foarte mult cu o nucă. Drept urmare, printre oameni, „migdalele de pământ” au prins rădăcini ca o nucă de tigru.

Nucile tigre sunt cele mai comune în Europa și sunt de obicei măcinate în făină pentru coacere sau pentru prepararea de cocktailuri dulci. Pescuitorii de crap, pe de altă parte, pregătesc nuci de tigru pentru a-și atinge obiectivele, supunându-le la fermentare și fortificare cu aditivi.

Gătitul

Există mai multe abordări pentru a găti nuci tigru și fiecare are propriile nuanțe. Întregul proces poate fi împărțit în trei etape principale: înmuiere, fierbere, uscare.
Metoda mea necesită puțin mai mult efort și timp, dar rezultatul final vă va mulțumi cu siguranță. Nucile tigru își vor atinge potențialul maxim, vor atinge nivelul maxim de dulceață și vor începe să emită o aromă delicată cremoasă. Nu vom folosi arome artificiale sau îndulcitori în procesul de preparare.

Pentru toți cei cărora le este frică sau se îndoiește să facă ceva greșit, sunt bucuros să vă informez că matematica superioară nu este implicată în pregătire. Doar pentru a dezvălui atractanții naturali ai nucilor, aveți nevoie de puțin mai mult de 24 de ore de înmuiere în apă și apoi de fiert. În timpul zilei, nucile de tigru absorb doar un anumit procent de apă, iar dacă le gătiți o dată după aceea, își vor deschide doar un sfert din potențialul lor.
Cu cât înmuiați mai mult nuci tigru, cu atât se încarcă mai multe enzime. De-a lungul timpului, carbohidrații complecși sunt descompuși și transformați în zahăr natural, care conferă nucilor un gust dulce și o digestibilitate nutrițională ridicată.


Mai multe tipuri de nuci tigru și toate sunt grozave pentru prinderea crapului.

Verificați întotdeauna starea apei în timpul înmuiării. Dacă apare un miros neplăcut, atunci schimbați imediat apa cu una nouă. De obicei mă înmoaie timp de o săptămână. Nucile în acest moment se umflă și capătă o nuanță mai deschisă.

Apoi, trebuie să fierbi nucile. Prin urmare, turnați apa cu tot conținutul într-o oală sub presiune și gătiți timp de 30 de minute sau puțin mai mult într-o cratiță obișnuită la foc mic. Dupa ce nucile tigre sunt gata, le las sa se raceasca intr-un loc intunecat si apoi le distribui in borcane mici. Gata! Înmuierea lungă permite nucilor să-și dezvăluie toți atractanții lor naturali. Le puteti folosi singure sau in combinatie cu alte boilies, si mai ales cu cereale.

Există multe moduri de a folosi o nucă de tigru ca momeală.

Aplicație

Înainte de a folosi nuci de tigru ca momeală, le macin adesea. Experiența mea arată că masa zdrobită de nuci atrage rapid crapul și ajută la menținerea acestuia în punctul de pescuit. Poate că în acest format, nucile de tigre sunt mai ușor de digerat și eliberează imediat substanțe / uleiuri atractive. Cu toate acestea, este posibil să se prindă cu succes și să se hrănească cu mostre întregi.
De obicei măcinați nuci tigru acasă într-un concasor special (Krusha) sau într-un mixer obișnuit. Este important să obțineți consistența corectă (bucăți de nuci în suc) și să nu aduceți la o stare de terci.
Selectarea duzei

Îmi place contrastul dintre dulce și sărat, așa că îmi place să folosesc nuci tigru din conserve ca momeală împreună cu semințele de cânepă. Rezultatul este amestecul perfect pentru hrănire, iar nucile întregi pot fi puse pe păr cu încredere.

De asemenea, o cantitate decentă de sare în borcan vă permite să utilizați conținutul cu pungi PVA. Aproape că nu pierd niciodată ocazia de a întări momeala cu un mic PVA cu semințe de cânepă și nuci tigre tocate. În plus, puteți pune puțină momeală liberă în ea pentru a lăsa un semn în coloana de apă.
Puteți experimenta chiar cu nuca tigru atașată, cu atât mai mult este loc pentru imaginație.

Opțiunea numărul 1. Faceți o gaură în piuliță și introduceți o bucată de plută pentru a o face să plutească sau pentru a o echilibra până la flotabilitate neutră.
Opțiunea numărul 2. Adăugați porumb plutitor, creând un om de zăpadă echilibrat.
Opțiunea numărul 3. Puneți doar una sau două nuci tigru pe păr, pentru că nimeni nu a anulat duza obișnuită de scufundare.
Opțiunea numărul 4. Tăiați nuca tigrulă în jumătate și echilibrați fiecare jumătate pe păr cu spumă albă plutitoare (vezi foto). Se dovedește o combinație interesantă, care și-a dovedit deja eficacitatea de multe ori.

Puteți încerca, de asemenea, să înfășurați o nucă de tigru fără coajă într-o pastă precum verdele de betaină. Pasta se va dizolva în 15-20 de minute, formând o aromă suplimentară în jurul duzei, care o va distinge de împrejurimi și va provoca o mușcătură rapidă.

Dacă sunteți îngrijorat de alegerea echipamentului, atunci acest lucru este la fel de ușor ca decojirea perelor. Rigiditatea și forma nucilor de tigru este foarte asemănătoare cu boilies-urile clasice, așa că poți folosi în siguranță montajele tale preferate, fără nicio grijă. Instalațiile atât bazate pe nodul fără noduri, cât și pe opțiunile mai sofisticate funcționează excelent: Combi-rig, KD rig, Blow Back și altele.

Un subiect separat este extractul lichid de nuci tigru. Este un lapte vegetal derivat din nuci tigru întregi. Apropo, acest lapte este o băutură spaniolă renumită, care este deosebit de iubită de copii, deoarece este foarte dulce. Este zahărul solubil natural al nucilor care face ca suplimentul să fie atât de atractiv pentru crap.

Un alt avantaj al extractului de nuci tigre este digerabilitatea sa usoara. Corpul unui crap transformă ușor lichidul în energie. Consistența lipicioasă, vâscoasă a extractului este diferită de majoritatea celorlalte suplimente. Creează coloane subțiri parfumate în apă care se răspândesc în toate straturile de apă.


O altă opțiune pentru a crea o prezentare echilibrată este cu nuci tigru.

Extract de nuci tigru - un supliment eficient indiferent de anotimp
Folosesc adesea Liquid Tiger Nut în amestecul meu de momeală. De regulă, aditivii solubili în apă nu sunt combinați cu pungile de PVA, dar consistența groasă a laptelui de nucă de tigre nu intră în contact cu PVA, așa că îl puteți folosi în siguranță.
La final, aș dori să adaug - nu vă fie teamă să folosiți nuci tigru! Conțin tot lanțul nutrițional necesar crapului, au un gust grozav, un miros natural și distribuie perfect atractanții „lapte” în apă. De asemenea, ajută la îndepărtarea speciilor de pești nedorite și pot fi folosite într-o varietate de moduri.

Made on
Tilda