Articole

PESCUITUL LA CRAP ÎN APA CALDA

Tactica
Lunile fierbinți ale anului pot mulțumi pescarii cu un număr nesfârșit de mușcături sau îi pot lăsa în pace cu soarele arzător. Dave Lane, cu zeci de ani de experiență sub centură, este gata să dezvăluie principiile cheie ale pescuitului de succes vara, astfel încât să nu te topești sub razele din iulie.

Debutul lunii iunie va marca începutul sezonului estival. Vremea se schimbă și, odată cu ea, comportamentul crapului se schimbă în multe feluri. Lacurile de acumulare populare sunt deja sub presiunea pescarilor care au deschis sezonul la începutul primăverii. Asta înseamnă că va trebui să muncești mai mult decât de obicei pentru a mânca, dar vara este încă o perioadă a anului foarte productivă.

Iunie o consider luna hrănirii crapului. Peștele absoarbe cu bucurie porții mari de hrană, așa că comportamentul său este destul de ușor de prezis. La sfârșitul depunerii, crapul face o scurtă pauză, după care reda energie, așa că îmi place când am ceva de mâncare la punctul de pescuit. Pre-hrănirea va fi, de asemenea, utilă mai mult ca niciodată.

Este dificil de prezis cu exactitate timpul specific de depunere a icrelor, deoarece depinde de regiune, de temperatura apei și de specificul locuitorilor subacvatici din rezervor. Cu toate acestea, în majoritatea țărilor europene, procesul de reproducere este finalizat până în prima jumătate a lunii iunie. Depunerea poate avea loc în mai, dar mergând la țărm în a doua jumătate a lunii iunie, puteți fi sigur că nu interferați cu procesele naturale.

Un copac înalt pe mal + ochelari polarizați vă permit să evaluați „profund” situația de pe rezervor.

Imediat vreau să ating perioada de dinaintea depunerii icrelor. În această perioadă de timp, peștii sunt împărțiți în grupuri în funcție de mărime și, mai des, de sex. Masculii mai mici mențin o rutină obișnuită de hrană urmărind vântul. În același timp, o femelă mare de crap păstrează zonele calde ale rezervorului, unde razele soarelui predomină în timpul zilei. Hrănirea acestor zone poate da roade, mai ales noaptea când crapul se scufundă la suprafața de jos. Daca prinzi o doamna cu burtica plina de caviar, trata-o cu respect si nu o tine intr-o punga. Trimite-l acasă cât mai curând posibil.

Reamintind experiența mea de pescuit în suprafețe vaste de peste 40 de hectare, nu-mi amintesc exemple în care linia de coastă a fost eficientă în perioada de dinainte și imediat după depunerea icrelor. Chiar dacă acolo a apărut un crap, tot se hrănea în apă deschisă. Cred că merită să luăm în considerare acest factor la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie.

Să revenim la sezonul de vară. Daca ajungeti la lac in timpul zilei, va fi extrem de greu sa alegeti un sector de pescuit. Prezența crapului la un moment dat în timpul zilei în care aceștia ies la suprafață, dar nu se hrănesc, poate fi ușor confuză. Dimineața devreme și seara târziu este o altă problemă. În prima jumătate a verii, majoritatea mușcăturilor de crap trofeu apar în aceste perioade de timp. În consecință, va fi mult mai ușor să înțelegeți zonele de hrănire ale marilor reprezentanți ai lumii subacvatice dacă vă aflați pe țărm în acest moment.

Desigur, dacă te bazezi pe numeroase mușcături rapide de crap de dimensiuni mici/medii, atunci după-amiaza poți strânge bancuri de pești cu momeală. În lunile fierbinți îmi place să petrec timp pescuind la suprafață. Am o plăcere deosebită când văd momentul mușcăturii. Dimensiunea crapului în majoritatea cazurilor nu este marcată de proporții record. Cu toate acestea, nimeni nu a anulat o distracție plăcută.


Iau o tijă ușoară de aluat cu o mulinetă mică, pun pe o linie plutitoare mono sau împletită și o echipez cu o platformă specială, constând dintr-un plutitor care joacă rolul unei scufundări și a unui lider lung. Momeala este hrana plutitoare pentru animale de companie sau pelete mici plutitoare atasate de tija unui carlig Wide Gape nr. 10.

În plină vară, nu trebuie să uităm de o direcție separată în pescuitul la crap - pândirea. Pescuitul în apropierea țărmului în locuri pre-momeli poate fi cea mai fructuoasă și nu mai puțin incitantă tactică în apele sălbatice izolate. Nu este nimic dificil în urmărire, însă necesită atenție la detalii și dorința de a parcurge distanțe decente.

Merg de-a lungul coastei cu o găleată de momeală și hrănesc toate punctele promițătoare, după părerea mea, de coastă. De regulă, cel mai inaccesibil, unde nimeni nu se va opri pentru o sesiune completă. Este important să vă hrăniți în așa fel încât să puteți vedea vizual mâncarea din partea de jos. Nu poți greși cu ochelarii polarizați. După ce am hrănit câteva locuri, mă întorc înapoi în tabăra mea. Acțiunile ulterioare depind de perioada de timp.

După câteva ore mă duc să verific punctele. Absența momelii în partea de jos indică prezența peștilor - ceea ce înseamnă că îți poți pune capcana acolo și să-l hrănești din nou. Dacă a mai rămas timp, atunci mă hrănesc seara, iar dimineața merg să verific. De asemenea, nimeni nu a interzis să meargă acasă după hrănire și să ajungă după câteva zile.

Stalking vă permite să identificați și să evaluați literalmente personal situația din rezervor, preferințele locuitorilor subacvatici și, în cazul acțiunilor corecte, observați mușcătura. Simplul fapt al prezenței unui crap la câțiva metri distanță face inima să bată mai repede.

Stalching este o modalitate interesantă de a prinde crap, mai ales eficientă în lunile mai calde.

După cum probabil ați ghicit, tacticile de momeală joacă un rol cheie și îl ajută pe pescar nu numai să atragă atenția peștelui, ci și să evalueze în ce părți ale rezervorului este păstrat. Întrucât crapii vă vor mânca momeala fără niciun pericol (fără linii, fără rigs etc.), aceștia câștigă rapid încredere în sursa de hrană, ceea ce oferă pescarului puncte bonus. În fiecare vară hrănesc câteva puncte de coastă, după care experimentez cu întinderea capcanelor.

Evident, în urmărire trebuie să fii cât mai secret posibil. Acest lucru se aplică atât comportamentului pescarului de crap, cât și echipamentului său. Crapii de lângă mal sunt extrem de ușor de speriat, așa că ar trebui să vă ascundeți prezența.

Principalul ingredient al succesului este răbdarea. Apropo, obișnuiam să-mi lipsească, ceea ce a dus la ședințe nereușite. Dacă crapul a mâncat momeala lângă mal, atunci cu siguranță va veni pentru o nouă porție. Priviți situația din următorul unghi: crapul era aici și curăța fundul când nu erați prin preajmă. Dacă acum nu vrea să ridice duza, atunci cel mai probabil l-ați deranjat sau trebuie să aveți răbdare și să așteptați.

Imediat ce observ că într-unul dintre puncte momeala a dispărut sau există activitate, nu mă grăbesc să deranjez imediat apa cu echipamentul meu. Aleg un loc retras și observ. Cred că mulți oameni s-au confruntat cu o astfel de situație atunci când au aruncat tackle, după care au observat un loc mai potrivit la câțiva metri de punctul lor, apoi au fost sfâșiați înainte de alegere: reformare sau plecare. Ocolesc această etapă cu puțină răbdare.

Fiecare mișcare, fiecare turnare și chiar căderea mai multor boilies sub mal pe capul unui pește vă poate anula eforturile. Fă-ți timp, evaluează situația. Cel mai bine este să-ți cobori capcana la fund când nu există crapi în apropiere, alegând locul optim. De asemenea, adesea arunc în primul rând două jumătăți de boilie la punct și mă uit la reacția locuitorilor subacvatici.

De fapt, în pescuitul la crap, nimic nu se compară cu momentul în care privești cu ochii tăi un crap ridicând momeală și apoi se repezi în apă deschisă. Din păcate, puțini oameni se mulțumesc cu aceste momente, preferând să se uite constant la bahturile lor.Principalul lucru este să vă bucurați de proces, restul nu este important.

Vara, o creștere activă a algelor începe în multe rezervoare. Zonele curate de lângă o colecție de desișuri din apă merită cu siguranță timpul tău. Adăugând acolo o porțiune solidă de momeală bună, puteți asigura rapid un punct de pescuit productiv. În iunie și iulie, mă bazez aproape în întregime pe boilies hrănitoare. Crapul in acest moment isi doreste sa obtina energie maxima in cel mai scurt timp posibil, metabolismul lui este la un nivel ridicat, asa ca cu siguranta nu va renunta la boilies.

După ce am împrăștiat boilies-urile pe o zonă vastă, creez o zonă de hrănire în care crapul activ le ridică unul câte unul, ajungând în cele din urmă la momeală, absorbind-o cu încredere. Fiecare crap boilie nou se ridică cu mai multă încredere decât precedentul și se mișcă constant. În acest caz, echipamentul nu se aprinde, deoarece crapul înghite duza fără prea multă precizie. Un nod normal fără noduri funcționează ca un mecanism de ceas.

Nu sunt probabil să spun ceva nou, dar nu vreau să inventez nimic: cel mai bun mod de a înțelege terenurile de hrănire a crapilor este să urmărești suprafața apei la 4-5 dimineața. Dacă petrec noaptea pe plajă, pun mereu alarma pentru a întâlni primele raze de soare.

Indiferent de tacticile pe care le alegeți să pescuiți vara (pândă, momeală grea sau pescuit de suprafață), iunie este un moment grozav pentru a vă răsfăța cu crapi irizați în mâini. Trezește-te devreme și nu uita de crema de protecție solară.

Autor de Dave Lane - Un meșter apreciat cu o bază vastă de cunoștințe dovedite, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții pe balta.
Made on
Tilda