De obicei, pescarii caută mai întâi zonele de fund dure și curate pentru a-și prezenta platformele. Dacă nu îl găsesc, deja trec la un strat relativ dens de nămol. Încep să caut puncte din a doua variantă. Cred că în multe rezervoare este printre nămol pe care crapul se hrănește cu încredere.
Siltul nu este doar un depozit de alimente naturale, ci permite pescarului să-și camufleze mai bine echipamentul final. De asemenea, cred că crapii sunt foarte atenți atunci când se hrănesc cu pete evidente de pietriș unde este posibil să fi fost agățați de mai multe ori. Toți acești factori mă înclină spre pescuit printre un strat prezentabil de mâl.
Chiar dacă multe corpuri de apă sunt în cea mai mare parte acoperite cu nămol, fac multă muncă pentru a găsi locul perfect pentru pescuit. În loc de loviturile obișnuite pe o tijă de marcare, caut un strat moale, dar în același timp destul de dens, care să nu aibă miros. Din acest motiv, de multe ori nu folosesc un plutitor de marker, ci bat fundul cu o singura platina, dupa care il adulmec.
Nămolul de care am nevoie este inodor, spre deosebire de nămolul anaerob, care cu siguranță nu merită pescuit. Adesea dau peste stratul potrivit de nămol lângă punctele dure de pietriș. Peștii nu l-au curățat încă, așa că este grozav pentru a-mi întinde capcanele.
Cu un echipament final configurat corect, puteți pescui în siguranță de jos printre nămol bun.
Aditivii zdrobiți cresc semnificativ atractivitatea boilies-urilor.
Uneori se întâlnește nămol, prin care scufundarea trece foarte tare și cu smucituri. De regulă, este nămol adânc amestecat cu chod (alge moarte). Pescuitul pe o astfel de suprafață este posibil, dar nu este ceea ce caut. Nămolul necesar, unde crapul se hrănește cu plăcere, are o fracțiune fină, așa că platina trece fără probleme, parcă l-ar tăia.
Nu mă înțelege greșit, pescarii pescuiesc cu succes pe funduri curate de ani de zile, iar natura apelor variază foarte mult. Prefer să pescuiesc în nămol, deoarece am prins cele mai multe trofee acolo. Poate că acest lucru se datorează și faptului că crapii din rezervoarele pe care le vizitez cel mai des tind să se hrănească printre nămol. Sunt sigur că și tu ai dat peste ape noroioase. Adesea, buzele crapului în astfel de ape au o nuanță întunecată, ceea ce indică predilecția lor pentru hrănirea pe fundul întunecat.
Odată ce ați găsit un punct potrivit, trebuie să vă gândiți la echipamentul dvs. Spre deosebire de pescuitul cu pietriș, nu trebuie să reducem detaliile platformei noastre pentru a le face mai puțin vizibile. Nămolul ajută la ascunderea prezenței pescarului, așa că cel mai bine este să te bazezi pe un tackle puternic pentru a juca cu încredere crapul mare.
Pentru mulți, pescuitul în nămol nu este imaginat fără platforme plutitoare. Cel mai adesea, acestea sunt platforme în stil chod cu o duză situată la 4-7 cm de suprafață. Astăzi, rar vezi pescari care folosesc platforme de scufundare în această situație.
Dar pot spune cu încredere că, dacă găsiți un strat bun de nămol (cum am descris mai sus), atunci vă puteți imagina o platformă care se scufundă pe el. Crapii atunci când se hrănesc în nămol sunt apăsați strâns la suprafață, așa că de ce să vă separați momeala de ea? Este mult mai înțelept să fii la același nivel cu momeala ta.
Sistemul meu este foarte simplu. Folosesc un cârlig cu cioc Wide Gape 4-6, de care leg materialul de conducător dezvelit cu un nod fără noduri. Pe cotul carligului instalez o bucata de silicon pentru a fixa parul.
Lungimea dintre duză și cârlig este de obicei de 1,5-2 cm. Adaug si o sectiune termocontractabila. Puteți experimenta cu lungimea lesei, am prins cu succes atât pe cele scurte, cât și pe cele lungi. Dar alegerea mea standard este 20-25 cm.
Combin echipamentul doar cu instalarea unui elicopter, deoarece nu se teme de nămol moale. Chiar dacă platina este îngropată în noroi, aceasta nu va afecta performanța platformei. Cu lese lungi de peste 25 cm lungime, după ce mi-am întins linia finală, o strâng ușor pentru a îndrepta lesa. Deci, platina va începe rapid să funcționeze. Pentru cei care pescuiesc pe funduri dure, această acțiune va părea o nebunie, deoarece pescarilor le este frică că cârligul se va prinde de ceva, dar în noroi nu este de ce să se teamă (în majoritatea cazurilor).
Tacticile mele de hrănire sunt orientate spre boilies. Folosesc cu îndrăzneală boilies-urile imediat scoase din cutie, deși recent am început să le adaug diverși aditivi zdrobiți în combinație cu ulei de cânepă. Uleiul de cânepă nu își pierde mirosul nici măcar printre nămolul mirositor. Desigur, nimeni nu a anulat semințe întregi de cânepă și porumb. Particulele mici forțează crapul să scormonească prin nămol pentru o lungă perioadă de timp în căutarea fiecărui cereale. Totuși, când țintesc crapul trofeu, încă încerc să hrănesc doar boilies.
Găsiți stratul potrivit de nămol, ajustați-vă configurația cu instalația și sunteți gata să pescuiți boilies care se scufundă. Aproape fiecare rezervor are zone bune de nămol, unde peștii se hrănesc cu încredere.