Articole

ECHIPAMENT CLINICĂ: PVA

Dezvoltatorul principal Avid Carp, Matt Woods, își împărtășește viziunea pentru cea mai bună platformă pentru pescuit cu bastoane PVA.

Îmi amintesc cu desăvârșire de vremea când bețișoarele PVA au fost folosite pentru prima dată în pescuitul la crap. Încă este greu de spus cine a inventat stick-ul PVA, dar Nick Heller mi-a demonstrat munca lui, mie, precum și multor mii de pescari de crap. Articolele sale erau pline de fotografii cu crap trofeu, astfel încât materialul PVA a devenit un succes instantaneu în întreaga lume.

Nu folosesc atât de mult PVA în zilele noastre, deoarece pescuiesc de cele mai multe ori cu instalații pop-up sau momeli simple într-un loc strâmt. Cu toate acestea, bețișoarele PVA sunt încă populare și, din când în când, le găsesc un loc în abordarea față de unele corpuri de apă.

În acest articol, vreau să mă concentrez în mod special pe configurarea montajului și a detaliilor atunci când folosesc bețișoare PVA, și nu pe tricotarea bețelor în sine.
Evident, pentru a realiza cea mai bună combinație de montare cu un stick de PVA, este necesar să-l puneți în lesă, aducându-l la cârlig. Ce probleme pot fi? Dacă există o buclă la capătul lesei, atunci nu este dificil să puneți o pungă cu un ac.


Nu uita de bucata de silicon de pe inchizator, de multe ori previne incurcarea.

Cu toate acestea, majoritatea pun apoi lesa pe o eliberare rapidă metalică. Recomand să acoperiți eliberarea rapidă cu o bucată de tub de silicon, deoarece este un punct de pivotare și poate încurca montura atunci când aruncați sau scufundați (vezi imaginea #4).

De asemenea, mulți pescari folosesc un pivot cu o eliberare rapidă la capătul suportului principal sau o eliberare rapidă deja încorporată în clemă. Cu această combinație, utilizarea unui anti-răsucire este un pas obligatoriu pentru a preveni încurcarea.
Dar totuși, care este cel mai elegant și mai sigur mod de a fixa instalația de platforma principală cu un stick PVA? În continuare, voi descrie metoda care, din punctul meu de vedere, este așa. Cu toate acestea, în prealabil vreau să subliniez încă o dată că aceasta este doar părerea mea.

Patru pași simpli pentru a crea un stick PVA


Folosesc o clemă de siguranță fără pivot (sau o scot) și instalez un dispozitiv de fixare cu eliberare rapidă în locul ei. Bineînțeles, acoperă clema cu o bucată de tub de silicon. Absența unui „adaptor” între clemă și instalație sub formă de pivot, nu numai că schimbă comportamentul lesei sub apă, ci reconstruiește și funcționarea clemei de la o instalație fixă ​​la una semi-alunecare.

După selectarea duzei, platina rămâne pe loc, își transferă masa în vârful cârligului, după care clema este separată de eliberarea rapidă și începe să alunece de-a lungul firului principal de pescuit (lider). Primiți transmisie instantanee a semnalului către țărm, iar crapul nu poate folosi platina ca pe un pendul pentru a elibera cârligul de pe buză.

Nu recomand folosirea acestei instalații pe ape încărcate cu alge. Într-o astfel de situație, jocul cu o plată glisantă poate să nu fie în favoarea ta. Cu toate acestea, în apă deschisă, fără obstacole serioase sub formă de desișuri, se va deschide în plină forță.


Prefer bețișoarele de PVA întinse.

Poate v-ați săturat de aspectele tehnice și vă întrebați cum să umpleți PVA în weekendul care vine. Am încercat literalmente tot ce există pe piața crapului, dar în același timp am revenit mereu la un singur tip de mix.

Include boilies zdrobiți, o porție bună de momeală de pește liber (de preferință pe bază de produse naturale precum krill) și puțin ulei (după gustul dvs.). Puteți combina uleiurile cu amplificatori lichizi. Au o consistență diferită, așa că mirosurile se vor răspândi în toate straturile de apă.
Pe această notă delicioasă, vă voi lăsa cu gândurile mele despre montajul și conținutul PVA.

Autor: Matt Woods - Lead Product Developer and Tester la Avid Carp, are un stil distinct și nu se teme să experimenteze.
Monturi
Made on
Tilda